dissabte, 21 de maig del 2011

Participants

MIREIA LÓPEZ


Estudiant de Disseny a la Universitat de Barcelona, nascuda a la mateixa ciutat l'any 1990. Va iniciar estudis d'Educació Social sense finalitzar-los per canviar a Disseny. Interés en la il·lustració, el disseny gràfic i la fotografia, tot i que s'inicia aquest any en la creació artística i té interés per conèixer altres especialitats.


Peça"UE"


Aquests són els polítics que en teoria han de mirar pel nostre futur, i que s'han convertit en objectes mediàtics que es preocupen més per la seva imatge pública que no pas per governar. Aquesta és la Unió Europea que desvia l'atenció cap a les filles de Zapatero, l'embaraç de Sarkozy o els escàndols de Berlusconi, i que fa que ningú se centri en com estan destruint el món.
A més, el fet que sigui un graffiti representat sobre una superfície mòbil, penjada a la paret i exposada en una galeria ja és una crítica en sí mateix, una crítica a la tendència maniaco obsessiva de tenir-ho tot planificat, limitat i ordenat, tal i com demostren, per exemple, les zones adaptades per als graffiti, que fan que aquests perdin el seu veritable sentit. No es poden adaptar zones per al vandalisme, és el vandalisme que les fa seves.





 
PATRICIA REGADERA i LAIA POSE


Patricia Regadera: Nació en 1987 en Barcelona. Actualmente cursa la carrera de Historia del Arte en la Universidad de Barcelona que ampliará con un máster en Estudios Avanzados de Arte. Actualmente, realiza sus prácticas de carrera en el dpto. de Registro y Exposiciones Temporales del MNAC (Museo Nacional d'Art de Catalunya).
Trabajó en la casa de subastas BALCLI'S de Barcelona en el dpto. de Artes Decorativas.
Es socia-investigadora colaborando con artículos para l'Associació Catalana d'Estudis d'Emblemàtica. (http://www.emblecat.com/). Colabora espontáneamente con el grupo de investigación ACAF/ART del dpto. de Historia del Arte de la UB. Interés artísico-profesional especialmente en la pintura y el campo performance.


Laia Pose: Nació en 1989 en Barcelona. Actualmente cursa la carrera de Historia del Arte en la Universidad de Barcelona. Participó como actriz en material audiovisual para el Consorci d'Educació de Barcelona.
Interés artístico-profesional en el mundo audiovisual y la fotografía.


Peça"Material Girl"


Diderot dijo que no sólo somos un “yo”, sino una multitud de ellos. El individuo es un conjunto ecléctico que se ha ido formando con el concepto romántico del bildung de Goethe y el mito punk del Do it yourself. Transportado a la ironía del ser posmoderno, ¿Qué mostrar? ¿Qué aparentar? ¿A qué tribu pertenecer? ¿Qué tendencia seguir?




  
PAU PÉREZ i ROGER FLAQUER


Pau Pérez: Estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona en l'especialitat d'escultura. Nascut a la ciutat de Barcelona l'any 1989. Genera obra des del treball individual i col·lectiu. Participa amb el col·lectiu "L'Olla" de forma activa, presentant-se a concursos, mostres d'art i exposicions.


Roger Flaquer: Dissenyador gràfic nascut a la ciutat de Barcelona el 1984. Després de cursar els primers anys de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, va estudiar el grau superior de Disseny Gràfic a l'Escola Eina d'Art i Disseny. Ha participat en dues exposicions a Barcelona i ha treballat per a l'Editorial SomosLibros - Edicions Bonal així com per a l'estudi de Philip Stanton com a ajudant en pràctiques.


Peça: "Digue'm quina samarreta portes i et dirà com ets"


En aquest projecte es tracta la importància de la moda, les peces de roba en la sociabilització dels éssers humans. La postmodernitat ha creat unes imatges iconoclàstes que han de ser plasmades en un suport mòbil per definir al seu portador i afegir-lo en un col·lectiu, per tant, les “samarretes” construeixen la identitat d’aquest en front de la societat. 



 
KARSTNINA ROUSTOVA i ANDREI PASKAKOV


Després d’una llarga i obscura trajectòria, l'ex agent del KGB i  l’empresari rus, reconeguts traficants d’objectes fetitx del panorama europeu, s’acosten impacients a Barcelona per mostrar-nos una selecció dels “The very best fashion objects of the moment”,  que han compilat a través de les millors i més clandestines subhastes o en els més recòndits mercats negres del planeta.
Preparem-nos per a rebre a casa nostra una col·lecció que posarà a prova les necessitats més sinistres de l’ésser humà, i ens enfrontarà a l'ànsia de posseir el que tant en voga està avui en dia.


100 sobres de col·leccionista 24,5 x 16 cm
Mafia total





PABLO ARBONES


Estudiante de Bellas Artes en la Universidad de Barcelona, nacido en Marbella pero gallego de corazón, residente en Barcelona desde 2007. Trabaja en temas de constructivismo y crítica social a partir de la escultura y las instalaciones.


Peça: "Larva"


Hoy en día la opinión pública constituye un elemento fundamental para la estabilidad o inestabilidad del sistema. Y en una sociedad mediática la opinión pública se forma día a día mediante el continuo bombardeo de los medios de comunicación. Será verdad lo que éstos tengan por verdad. Lo que no está en la prensa no existe, y lo que existe es sólo bajo la forma en que en ella aparezca.






ANNA MARGÓ


Estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, nascuda a Lleida el 1984. Els últims focus d'interés han estat l'art relacional, els llenguatges de la performance i l'acció a la via pública. Actualment treballa amb Espai Barcelona, grup d'investigació basat en les arts que utilitza la intervenció en l'espai públic com a pretext.
www.espaibarcelona.org


Peça"Sense Títol"


Col·lecció de retrats on apareixen cinc tòpics de subjectivitat contemporànea representada a través de la indumentària.






PAU ARAGÓ


Estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Nascut a Tortosa (Terres de l'Ebre) l'any 1982 i resident a Barcelona des de fa set anys. Membre del col·lectiu artístic “L'Olla” de Barcelona, on hi participa en intervencions, mostres d'art i concursos. Actualment centrat en la producció plàstica i l'escultura efímera.


Peça: "El vestit de l'emperador"


“..per por a passar per panoli, ningú va dir res en veure l'emperador completament nu, fins que un nen molt petit va cridar: - L'emperador està despullat!-”



 
ROCÍO DÍAZ


Nacida en Ferrol, A Coruña. Estudiante de Bellas Artes en la Universidad de Barcelona desde el año 2008. Sus trabajos se centran en la fotografía, el vídeo y la performance, tratando casi siempre temas de problemática relacional y de la absorción de los medios.


Peça: "San Saru o Los tres monos sabios"


En este trabajo intento hablar de cómo los medios externos aíslan nuestros sentidos provocándonos dificultades en las relaciones externas y promoviendo la individualidad del ser humano.






ORIOL SALA


Estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Nascut a Granollers (Vallès Oriental) el 1977 i afincat a Barcelona des de fa un any. Ha participat a exposicions i performances al Vallès Oriental. Recentment ha participat en la mostra d'art efímer "Tramuntanart" al Port de la Selva. Membre del col·lectiu artístic "L'Olla" de Barcelona. Actualment interessat en les instal·lacions, l’art efímer i l’escultura.


Peça: "Somriu!"


La frivolitat de la societat actual ens obliga a somriure sempre, encara que no en tinguem ganes. La fal·làcia del somriure forçat ens parla d'aquesta frivolitat en la que estem immersos i articula una manera de relacionar-se des de una posició rància i vulgar, perdent l'autenticitat en les nostres interaccions.








CARLES MARTORELL


Nascut a Inca, Mallorca (Illes Balears) el 1989. Estudiant de 3r de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, dançant entre l'escultura i el dibuix. Actualment entre dos projectes (escultura i fotografía) i integrant-se en la societat catalana. 


Peça: "Anti-cool"


Teniendo en cuenta que el concepto cool está enmarcado en un consenso social, condicionado por el capitalismo de la imagen o la línea que traza la posmodernidad, pretendo crear un concepto anti-cool para visualizar que la belleza o lo cool es subjetivo a ojos de cualquier persona, dejando de lado los estereotipos ya fabricados. Para esto, retrato a personas que se no puedan considerar dentro del marco social como: desaliñados, feos, agresivos, anímicos, extravagantes...englobando un discurso, tanto en la vestimenta como en la edad, retratando tribus urbanas, personas mayores...con el fin de desmontar tal concepto. 





ORIOL GARCIA


Nascut a Barcelona el 1990 actualment cursant 3r de Belles Arts a la Universitat de Barcelona en l'especialitat d'escultura, tot i que també complementa el seu ensenyament amb assignatures de dibuix i de fotografia.




CRISTINA DORIA


Barcelona, 1989. Titulada com a tècnic de so l'any 2010 i actualment estudiant el grau Disseny a la Universitat de Barcelona. Treballant la il·lustració, la fotografía i el disseny gràfic. Especial interès per la creació de material audiovisual i col·laborant freqüentment amb la productora Visualsuspects. 


Peça: "Símptoma de vida 1 i 2"


No todos los pájaros vuelan [...]



2 comentaris:

  1. Hola,

    no sé si segui estant al tanto del que passa en aquest blog, però sóm un col.lectiu de 4 estudiants de belles arts a Barcelona, i estem fent un projecte sobre la imatge d'art i artista que es dóna actualment a la facultat.

    He arribat al blog per casualitat, i mirant una mica he vist que ens podria interessar l'opinió vostra en tant que estudiants de BBAA a bcn, ja que d'alguna manera esteu tocant aquest tema en l'exposició. Ens agradaria poder contactar amb vosaltres, com ho podem fer?

    Us deixo el nostre correu (no és amb el que us escric ara) per a que ens podeu dir alguna cosa, seria molt interessant!

    iracundamutt@hotmail.com

    ResponElimina